16/02/2009

L'últim Capítol

Miquel
Kobe i Shaq; Shaq i Kobe. Una de les millors parelles de jugadors de bàsquet de la historia de la NBA va escriure ahir el que podria ser l'ultim episodi de la seva llarga novel·la d'amor i odi.

Després de compartir vestidor durant 8 anys, en el que van conquerir les pistes americanes assolint èxits col·lectius i premis individuals, la fama que els dos havien aconseguit a la Los Ángeles era tan gran que s'irritaven mútuament. En part, la fi de l'amistat fou deguda als debats iniciats pels periodistes esportius que es qüestionaven qui dels dos era més important, o les enquestes que realitzaven als seguidors per saber quin dels dos era el preferit de l'afecció.

Els estira i arronsa van començar amb encreuaments de declaracions a la premsa entre els dos jugadors i, fins i tot, es comenta que van haver-hi discussions portes endins. El rebombori generat durant tota la setmana per ESPN, la cadena esportiva americana per excel·lència, ha sigut brutal i tots els possibles escenaris que es podrien donar foren analitzats fins al més petit detall.

En qualsevol cas, el resultat fou el desenllaç més feliç que el més optimista hagués imaginat mai. La letal conexió entre l'escolta i el pivot va posar-se en funcionament de nou ahir a la nit, fent-nos gaudir amb jugades inversemblants com l'assistència entre les cames de Dwight Howard per part d'Oneal o les esmaixades de Bryant. Així, la novel·la va acabar del millor mode possible, amb els dos cracs compartint el premi d'MVP de l'All-Star. L'ambició i el talent que un dia els va separar ha demostrat que els pot tornar a ajuntar encara que solsament fos per una nit, i els que seràn considerats els millors jugadors del seu temps, en un futur no gaire llunyà, van tornar a exhibir un lliçó de bàsquet.



2023. Miquel Casajuana. Comparteix-ho amb qui vulguis, reconeix-ne l'autoria.. Amb la tecnologia de Blogger.