18/02/2009

Indrets del Món: Kuwait

Miquel
Enmig d'una terra de contínues agitacions socials, religioses i polítiques ens trobem amb un plàcid racó a l'oest de la península aràbiga, banyada per les aigües del Golf Pèrsic: l'Emirat de Kuwait. 

L'estat monàrquic, que presumeix d'un dels índex de crim més baixos del món, és conegut internacionalment i respectat en el món financer per les seves reserves de petroli que s'estima que oscil·len al voltant del 10% de les reserves mundials. Si bé aquesta avantatjosa distribució de recursos naturals, que proporciona prop del 80% dels ingressos administratius i situa Kuwait com a tercer país més ric del món per capita, ofereix als ciutadans kuwaitians certs privilegis com l'exempció total d'impostos, l'educació gratuïta fins a secundària o una xarxa d'infraestructures viables envejable; la política del país segueix mancant de certs drets elementals per constituir-se com una vertadera democràcia, en part influenciada per la importància que continua tenint la religió i creences islàmiques. L'emir, o Sheik, al capdavall segueix essent el cap d'estat hereditari i designa de forma unilateral el Primer Ministre, tot i que l'Assemblea Nacional té el poder de destituir-lo mitjançant una sèrie de procediments constitucionals. 

En qualsevol cas, es pot considerar que Kuwait es un paradís comparat amb els països que l'envolten si contrastem estadístiques socials i econòmiques: el país és pròsper, la gent mostra alts índex de felicitat, i el més important, els que manen sembla que tenen la intenció de seguir augmentant les llibertats i privilegis dels seus ciutadans aclucant l'ull a l'estil de vida d'occident.

L'estampa:


Les Kuwait Towers es troben al nord-est de la capital de l'emirat, Ciutat de Kuwait; són un dels símbols emblemàtics de la ciutat i un indret d'aturada obligatòria pels visitants. Dissenyades per una empresa sueca el 1975, la torre més alta alberga una cafeteria i un restaurant que disposa d'un observatori rotatori que ofereix un panorama magnífic de la ciutat; d'altra banda, la torre més baixa té una utilitat molt més pràctica, ja que funciona com a dipòsit d'aigua per als negocis i cases del voltant.

L'anècdota:



Les Kuwait Towers es troben a l'extrem nord oriental de la ciutat, encara que el més curiós de tot és que la zona on són ubicades té una interessant forma de cap d'àguila, on per cert també s'hi pot trobar un dels parcs aquàtics de la ciutat.
2023. Miquel Casajuana. Comparteix-ho amb qui vulguis, reconeix-ne l'autoria.. Amb la tecnologia de Blogger.