16/03/2011

Que què tenim?

Miquel
Navegant per la xarxa, amb la intenció d'enllestir un tediós exercici de màrqueting sobre brand recognition en el sector de l'automòbil, arribo a la web d"Infiniti, la branca de luxe de la casa Nissan. La pàgina és elegant, interactiva, provoca una reacció satisfactòria al consumidor, i un munt d'altres coses de les que en faig esment a la llibreta.

Segueixo amb l'escorcoll del portal fins que em topo amb un interessant test on s'ofereix la possibilitat de descobrir quin és l'Infiniti que s'ajusta més a tu d'acord amb la teva personalitat. Es tracta d'un exercici de recerca psicogràfica, per posar-ho en termes tècnics. Supero les primeres preguntes bo i adonant-me que en una tarda lliure de dissabte la meva preferència és córrer 5km. abans d'anar al museu, o que per a mi té més importància veure món i viatjar que construir la casa dels meus somnis, entre altres coses.

Finalment, la darrera interrogació demana que escullis entre 5 destinacions on t'agradaria viatjar: Barcelona, Las Vegas, Montreal, Tokio, o Zurich. Cada ciutat amb una icona que les caracteritza. I aquí em vaig aturar. Per poc que ens agradi, i per molt que ens pensem que som això o allò, som com ens projectem a l'exterior. Som com ens veuen des de fora, i som la imatge que desprenem més enllà de les nostres fronteres. En acabat, el brand recognition de Barcelona, aquest concepte que abans mencionava, és això:


Aquestes troballes, així tan de sobte, xoquen i són emprenyadores; però valen la pena per fer un valuós exercici d'autocrítica i adonar-se que encara tenim molta feina a fer. Però hi arribarem.
2023. Miquel Casajuana. Comparteix-ho amb qui vulguis, reconeix-ne l'autoria.. Amb la tecnologia de Blogger.