03/11/2011

El Futur del Cotxe

Miquel
Coincidint amb el centenari d'una de les marques de cotxes americanes per excel.lència, he trobat interessant fer un breu apunt sobre l'aferrissada batalla que fa temps que es cou dins del mercat del vehicle domèstic. 

Fa més de tres anys Chevrolet ens feia arribar un suculent avanç sobre la seva versió del futur de l'automòbil, la casa americana apostava fort pels vehicles més sostenibles i amb un impacte ambiental més reduït, i a més, es brandava de la línea agressiva del cotxe que usava mètodes de propulsió convencionals així com elèctrics: el Chevy Volt. Des del principi ho catalogaren com "Una Revolució Americana", i no era per menys, el paquet de 49.500 milions de dòlars que Washington els va enviar no només havia de servir per pagar els deutes acumulats sinó per convertir la icònica marca en una empresa novament competitiva.


Amb els cotxes híbrids ja establerts entre la societat desprès de l'habitual escepticisme inicial, en gran part gràcies a l'èxit del Toyota Prius, es desencadenava la cursa per guanyar la següent etapa. El Volt encetava el camí i en els mesos posteriors s'hi afegien altres participants. D'ençà, una de les apostes més rigoroses i segurament més agosarades ha estat Nissan Leaf, 100% elèctric. Desprès de la corresponent presentació, la casa japonesa va haver d'esprémer l'enginy per produir un espot que diferenciés el seu producte del principal competidor, el Volt. Hi crec que ho van aconseguir.



Intueixo que des de Chevrolet van entendre que l'atac de Nissan era dels poderosos i que tocava engegar la seva pròpia maquinaria per contrarestar l'impacte. I què fa el bon publicista, doncs converteix les mancances en virtuts, i aquí tenim de "nou" el Volt. Ara ja no només és un cotxe elèctric, sinó més que això, el nou eslògan ho resumeix prou bé: "Elèctric quan ho vols, de gasolina quan ho necessites".


La lluita pel mercat del cotxe elèctric només ha començat i a la nevera hi hia moltes novetats com el Mercedes BlueZERO, el BMW Megacity, el Mitsubishi iMiEV o el Mini E. Els entusiastes dels cotxes estan d'enhorabona perquè el ventall d'opcions serà ampli i variat, als que ens agrada analitzar-ho des d'un punt de vista més corporatiu també ens ho passarem bé amb els moviments i estratègies de cada casa; al final, el beneficiat de tanta competència sempre serà el consumidor, i en aquest cas, també el medi ambient.
2023. Miquel Casajuana. Comparteix-ho amb qui vulguis, reconeix-ne l'autoria.. Amb la tecnologia de Blogger.